Kilta
We’re a group of creative thinkers who have built a business to change the world.
Suomen Lukkoseppämestarikilta ry on erikoisammattitutkinnon suorittaneiden lukkoseppien kilta

Killan tarkoituksena on muunmuassa:

 - kehittää jäsentensä ammattitaitoja,
 - parantaa turvasuojausalan yleisiä toimintaedellytyksiä
 - opastaa tarvittaessa oikean ja turvallisen lukitukseen ja muuhun turvallisuuteen liittyvän tuotteen tai palvelun valinnassaKillan jäsenet ovat erikoisammattitutkinnon* suorittaneita lukkoseppiä jotka omaavat laajan ammattitaidon alalla.

Heidän lisäkseen kiltaan on kutsuttu joitakin ansioituneita seniorijäseniä, jotka ovat työuransa aikana vaikuttaneet merkittävästi lukitusturvallisuuden ja ammattiin liittyvän koulutustason kehittämiseen.Jos olet kiinnostunut toiminnastamme tai haluat liittyä joukkoomme, niin ota yhteys lähimpään lukkoseppämestariin joiden yhteystiedot löydät jäsensivuiltamme.
Jäseneksi voimme hyväksyä ainoastaan erikoisammattitutkinnon suorittaneita lukkoseppiä sekä yhteistyöjäseneksi (partneriksi) yrityksen tai yhteisön joka valmistaa,  tuottaa tai kehittää alamme tuotteita tai palveluita sekä kouluttaa ja kehittää ammattikuntaamme.

Killan tavoitteet
turvallisuus kuvituskuva
Kohottaa lukkoseppämestarin erikoisammatin yleistä arvostusta
Yhdistys seuraa alan kotimaista ja ulkomaista kehitystä ja ylläpitää yhteyttä muihin turvallisuusalan järjestöihin kotimaassa ja ulkomailla.
turvallisuus kuvituskuva
Kehittää jäsentensä ammattitaitoja
Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys seuraa turvallisuusalan taloudellista kehitystä ja lainsäädäntöä sekä tekee näihin liittyviä aloitteita ja esityksiä sekä antaa lausuntoja.
turvallisuus kuvituskuva
Edistää jäsentensä välistä yhteistoimintaa
Yhdistys ohjaa ja neuvoo jäseniään turvasuojaukseen liittyvissä asioissa järjestämällä kokouksia,  opintomatkoja, neuvontatilaisuuksia ja koulutusta sekä
laatimalla tarvittavia asiaa koskevia selvityksiä.
Events
Even the all-powerful Pointing has no control about the blind texts it is an almost unorthographic life
Avain ikoni
Training
Parantaa turvasuojausalan yleisiä toimintaedellytyksiä.
turvallisuus kuvituskuva
Parantaa turvasuojausalan yleisiä toimintaedellytyksiä.
Toimintansa tukemiseksi yhdistys voi ottaa vastaan lahjoituksia ja testamentteja, omistaa toimintaansa varten tarpeellista kiinteää omaisuutta sekä toimeenpanna asianomaisen luvan saatuaan arpajaisia ja rahankeräyksiä.
Koulutustoiminta

Tuomas Kajanin  johtama työryhmä on päivittänyt lukkojen murtotestaus-standardin SFS 7020 / 2015, työryhmässä oli mukana myös Lukkoseppämestari Jouni Vesanto ja iLOQ edustajana Lukkoseppämestari Toni Päivinen. Muut työryhmän jäsenet olivat Finanssialan keskusliiton , lukkovalmistajien ja lukkojen maahantuojien edustajia.AEL:ssa ammattitutkintojen vastaanottajina sekä kouluttajina toimivat lukkoseppämestarit Kari Ahokas ja Caj Gardemeister.
Killan jäsenet toimivat lukkoseppien Suomenmestaruus-kilpailujen tehtävien laatijoina ja tuomareina. Kilpailu toteutetaan yhdessä Suomen turvaurakoitsijaliiton kanssa.

Tutkinto

Lukkoseppämestarin erikoisammattitutkinto on vuoden 2019 alusta sulautettu sähkö- ja automaatioalan erikoisammattitutkintoon. Tutkinnossa on kaikille pakollisia osia, tutkintokohtaisia osia sekä valinnaisia osia.
Voit tutustua tutkintoperusteisiinopintopolussa.

Yhteistyössä

Abloy logoIloQ logoDormakaba logo
Lukkoseppämestarikilta ry

Hallitus

Lukkoseppämestarikilta Caj Gardemeister
Puheenjohtaja
Caj Gardemeister
IHL-Turva Oy
Helsinki
Petteri ViitaniemiBLC Turva Oy
Vantaa
Janne ForsströmNykylukko Oy
Karkkila
Katri Koskela IHL-Turva Oy
Helsinki
Markku OinonenLukkoluket Oy
Järvenpää
Ari VuohtoniemiLoihde Trust Oy
Helsinki
Haluatko liittyä jäseneksi?
Jos olet kiinnostunut toiminnastamme ja haluat liittyä joukkoomme, voit hakea jäsenyyttä. Jäseneksi voimme hyväksyä ainoastaan erikoisammattitutkinnon suorittaneita lukkoseppiä.
Liity jäseneksi